© Urfa Tek Haber 2023

TANAL, ŞANLIURFA’DA ÖLÜMÜNE EĞİTİM!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Eyyübiye ilçesinde öğrenci servisi olmadığı için okula gitmek zorunda kalan öğrencilerin yolculuğunu paylaştı.  Tanal, yetkililerin öğrencilerin yaşadığı soruna duyarsız kaldığını öne sürdü.

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Turluk Mahallesi Turluk Kümeevler Mezrası’nda öğrenci servisi olmadığı için her gün araçların geçtiği tehlikeli yolu kullanmak zorunda kalan öğrencilerin yaşadığı sorunu gündeme getirdi. İddiaya göre, servis için 2 kilometre şartı istendiği, 12 öğrencinin bu nedenle bu tehlikeli yolculuğu yapmak zorunda kaldığını kaydeden Tanal, yetkililerin soruna duyarsız kaldığını aktardı. Söz konusu sorunu sosyal medya hesabından paylaşan Tanal,

 

“ŞANLIURFA’DA ÖLÜMÜNE EĞİTİM!

TRT Belgesel’de “Dünyanın En Tehlikeli Okul Yolları” programı vardı. #Şanlıurfa’yı es geçmişler! #Eyyübiye ilçesi Turluk Mahallesi Turluk Kümeevler Mezrası’nda ikamet eden 12 ilkokul öğrencisi, evlerinden bir buçuk kilometre uzaklıktaki okullarına ulaşmak için ölümü göze alıyor.

Zaten arkadaşlarından biri, araç çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

Çünkü Harran Ovası’nın en işlek 2 anayolunun (Şanlıurfa-Yardımcı-Harran Yolu) kenarından yürüyüp karşıya geçmeleri gerekiyor. Öğrencilerin can güvenliği yok.

Hem kendileri hem de aileleri, her an araç çarpabilir endişesiyle yaşıyor. Daha önceleri öğrencilerin evlerinin önünden geçen öğrenci servisleri, öğrencileri alıp götürüyordu. Ancak ailelerin kimden geldiğini bilmediği bir talimatla servisler öğrencileri almamaya başladı.

 

12 ÖĞRENCİ MAĞDUR EDİLDİ

Aileler, okul müdürlüğüne, İlçe Mili Eğitim Müdürlüğüne, Şanlıurfa Valiliği’ne başvurmalarına rağmen bir netice alınamadı. Turluk Kümeevler Mezrası’nda ölüm riski altındaki öğrencilerin evlerinin yanından öğrenci servisleri boş geçiyor.

Bu durum defalarca aileler tarafından dile getirilmesine rağmen bir sonuç çıkmadı.

Yetkililer her defasında servis için 2 kilometre şartının arkasına sığınıyor.

Sürekli diken üstünde olan öğrenci velileri, İlçe Milli Eğitim Müdürü’yle bizzat görüştü. Veliler, İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün, görüşmede kendilerine “bu işlek yolun çok tehlikeli olduğunu, çocukların bu durumda okula gitmelerinin can güvenliği açısından tehlikeli olduğunu ama yönetmelikten dolayı kendilerine yardımcı olamayacaklarını” söylediğini aktardı. Sizin yönetmeliğiniz, okumak isteyen öğrencilerin hayatından daha mı önemli? Batsın böyle düzenleme! Burada haklı bir gerekçe var. Esnek davranmak, pratik çözüm üretmek çok mu zor? Bana bizzat ulaşan aileler, “ Devlet çocuklarımıza sahip çıksın” diye adeta feryat ediyor. “Bize ve çocuklarımıza yardımcı olun. Bizler feodal yapıda okumamışlığın ezikliğini yıllarca yaşadık. Çocuklarımızın okuyup vatana, millete yararlı birer birey olmaları en büyük arzumuzdur. Devletimizin öğrencilerimize sahip çıkmasını ve yardımcı olmasını istiyoruz” diyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Milli Eğitim Bakanlığı’na, Şanlıurfa Valiliği’ne, Şanlıurfa İl Milli #Eğitim Müdürlüğü’ne, Eyyübiye Kaymakamlığı’na, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sesleniyorum: Bu öğrencilere sahip çıkılsın. Boş geçen servise binmelerine izin verilsin. Bu yavrularımızdan birine yol kenarından geçerken, yolun karşısına geçmeye çalışırken araç çarparsa sorumlusu sizlersiniz. Vebali sizin boynunuzadır. Eğitimde tasarruf olmaz. Araç saltanatınızdan, uçak filonuzdan tasarruf etmiyorsunuz, şatafattan ödün vermiyorsunuz ama öğrencilere gelince bir servisi çok görüyorsunuz! Şanlıurfa Eyyübiye Turluk Mahallesi Turluk Kümeevler Mezrası’daki öğrencilerin servisten mahrum bırakılması, kimsenin eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamayacağının vurgulandığı Anayasamızın 42. maddesine, Çocuk Koruma Kanunu’na, taraf olduğumuz BM Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’ye aykırıdır” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER