© Urfa Tek Haber 2023

TANAL, YÖK’Ü GÖREVE DAVET ETTİ!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, geçtiğimiz ay Harran Üniversitesi’nde yapılan ‘Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği’ sınavıyla ilgili ortaya atılan iddialar nedeniyle YÖK’ü göreve davet etti.

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 24 Eylül’de Harran Üniversitesi’nde yapılan ‘Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği’ sınavıyla ilgili ortaya atılan iddialar üzerine Yükseköğretim Kurulu’nu (YÖK) göreve davet etti.

 

TANAL: KESİN LİSTE DE AÇIKLANMADI

Sosyal medya hesabından konuyu gündeme getiren Tanal, “ Şanlıurfa Harran Üniversitesi Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği yazılı sınavına şaibe karıştığı ve hatalı soru olduğu iddia ediliyor.

Birçok personel, 24 Eylül’de gerçekleşen sınava ilişkin üniversite yönetimine itirazda bulundu. Henüz cevap verilmedi.

Kesin liste de açıklanmadı. Sınavda şaibe ve hatalı soru iddiasıyla ilgili YÖK’ü göreve davet ediyoruz. Biz de bu meselenin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

 

BİRÇOK İDDİA ORTAYA ATILDI

Söz konusu sınava ilişkin olarak sınav sorularının kapalı ve mühürlü bir şekilde olması gerekirken, soruların çuvalda mühürsüz bir şekilde getirildiği, üniversitenin personelinin girdiği bir sınavda sınav gözetmenlerinin yine üniversite personelinden seçildiği, sınavdan sonra soruların yayınlanmaması nedeniyle soruların içeriği ve şıkların doğruluğu konusunda akıllarda soru işaretleri olduğu yönünde iddialar ortaya atılmıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER