© Urfa Tek Haber 2023

TİMBİR’in 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti

TİMBİR’in 1. Olağan Genel Kurulu, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen’in katılımıyla gerçekleşti. Yapılan seçimde TİMBİR’in ilk başkanı Dr. Süleyman Basa seçildi.

Cumhurbaşkanlığının 6906 sayılı kararnamesiyle kurulan Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 104 kurucu ve 987 medya kuruluşunu bünyesinde barındırarak 81 il ve 14 ülkeden geniş bir ağa sahip.

Ankara Ticaret Odası Meclis Salonunda düzenlenen 1. Olağan Genel Kurulu seçim sonucuna göre TİMBİR’in ilk başkanı Dr. Süleyman Basa seçildi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, katıldığı Genel Kuralda yaptığı konuşmada TİMBİR’e seçilen ilk Başkan Basa’yı tebrik edip, başarı diledi.

Milletvekili Önen, konuşmasında şunları söyledi:

“Büyük emeklerle kurulan TİMBİR'in ilk genel kurulunu gerçekleştirmek üzere buraya toplandık.

Kuruluş sürecinden bugüne; verilen emeği, gösterilen samimi gayreti yakinen takip ettim. İçinizde bulunan dostlarım ve arkadaşlarım bana TİMBİR’in oluşum fikrini, sürecini, istikrarla devam eden çalışmaları anlattılar. Bu bağlamda kurucu Başkan olan Süleyman Basa şahsında hepinizi tebrik ediyorum.

Birliğin teşekkülü Cumhurbaşkanımızın oluru ile gerçekleşti. Bu da ayrı bir kıymet ve sorumluluk arz ediyor. İnternet medyası konusundaki çalışmalar ile bu alanda etkin çalışacak bir çatının olması ülkemiz için de Türkçe yayın yapan uluslararası haber siteleri için de çok önemli.

İnternetin bilgi çöplüğüne çevirdiği dünyamızın bir biçimde bu sarmaldan kurtulması, dezenformasyon cehenneminden çıkması gerekiyor. Bu da ancak böyle özverili çalışmalarla mümkün olacaktır.


Yerel medyalarda ya doğru ve hakkaniyetli biçimde haber yapılmıyor ya da iyi ve dürüst habercilik yapanların kıymeti bilinmiyor. Hepimiz şahidiz ki günümüzde ulusalda olsun yerelde olsun gazeteciliğin, haberciliğin çıkar amaçlı kullanıldığını vakalar çok fazla.

Bununla mücadele etmek için birtakım sistemler ve sertifika programlarının geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Dürüst ve etik kurallara bağlı haberciliğin imkânlarını geliştirmek bile başlı başına yeterli olacaktır.

Bu bağlamda TİMBİR olarak medya etiğine bağlı, meslek ilkelerini benimsemiş medya mensubu yetiştirmek için adımlar atılması gerektiğini düşünmekteyim.

Bu toplantı vesilesiyle sizlerle ilk buluşmamızı gerçekleştirdik. Bundan sonraki toplantılarda ve daha sık görüşeceğimizi ümit ediyorum. Özellikle TİMBİR'in Asya Bölgesi yapılanma sürecinde karşılaşacağınız sorunların çözümü için yanınızda olduğumu bilinmesini isterim.

Bugün 100'ün üstüne kurucusu ile bu salonda bir araya gelen tüm Timbir Ailesine başarılar ve muvaffakiyetler dilerim. Allah hayırlı işlerimizde birimizi bin etsin”.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER