© Urfa Tek Haber 2023

TİP 18’den fazla ilde seçime girmeyecek! Aralarında Urfa da var

Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenlerinden Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Urfa'nın da dahil olduğu 18'den fazla ilde milletvekili adayı çıkarmayacaklarını açıkladı.

Halkların Demokraitk Partisi’nin (HDP) öncülüğünde kurulan Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bileşenlerinden olan Türkiye İşçi Partisi (TİP), Urfa’nın da dahil olduğu 18'den fazla ilde milletvekili adayı çıkarmayacaklarını belirtti.

 

Seçin sürecine girilmesiyle birlikte TİP, içinde buşlunduğu ittifaktan bağımsız olarak kendi logosuyla seçime gireceğini duyurmuştu. İttifaka öncülük eden HDP’nin tabanı ile bazı üst düzey yöneticilerinin bu karar tepki göstermesi nedeniyle TİP’in ittifak içindeki durumu tartışılmaya başlanmıştı.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, bunun üzerine sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayımladı. Açıklamasında, neredeyse tamamı Doğu illeri olan ve Urfa’nın da dahil olduğu 18'den fazla kentte milletvekili aday çıkarmayacaklarını belirten Baş, “Partimiz, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Dersim, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa ve Van’ın da dahil olduğu bir dizi ilde seçim girmeyeceğini müttefikleriyle paylaşmıştır” ifadelerini kullandı.

 

BİHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER