© Urfa Tek Haber 2023

Türkiye'nin en genç milletvekili adayı Urfa'dan

ÖZEL HABER | 14 Mayıs’ta yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimindeki aday listeleri netleşti. Listedeki en genç aday ise Şanlurfalı  Minegül Gürses oldu. Henüz 18’ine yeni giren ve lise 4. sınıfta  eğitim gören  Gürses, Memleket Partisi aday listesinde 5. sırada yer aldı. Gürses, “Gençlerin sesi olmak için bu yola çıktım” dedi.

14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimindeki aday listeleri netleşti. Türkiye’nin en genç milletvekili adayı Memleket Partisi listesinde 5. sırada yer alan Şanlıurfalı Minegül Gürses oldu. Henüz 18’ine yeni giren Gürses, Şanlıurfa’da özel bir lisede 4. Sınıfta eğitim görüyor.

Gürses, siyasete atılmasının nedeninin gençlerin sesinin duyulmaması olduğunu belirtti.

 

“GENÇLERİN SESİ OLMAK İÇİN YOLA ÇIKTIM”

Gürses, gençlerin sesi olmak için aday olduğunu ifade ederek, “Niye siyaset çünkü 20 yıldır  iktidarda aynı parti aynı yüzler gençlerin sesi hiç duyulmuyor. Ama ben sadece Urfa’daki gençler değil seçilirsem; Adıyaman, Hatay, Osmaniye, Malatya, Kilis ve diğer illerdeki genç hemşerilerim de bana ulaşabilmesi için bu yola çıktım.” dedi.

Neden Memleket Partisi’ni de seçtiğini açıklayan Gürses, şunları kaydetti: “Bir tarafta 20 yıllık yorgun iktidar ve kendi içinde sürekli kargaşa yaşayan koltuk sevdası olan bir CHP genel başkan.  Ama bir tarafta da halkının geleceğin düşünen hiç kimseden destek almayan, ne sağdan ne soldan Atatürk’ün yolundan giden ülkenin geleceğini düşünen, gençlere kadınlara çok destek veren bir Cumhurbaşkanı adayı o yüzden Memleket Partisi.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER