© Urfa Tek Haber 2023

URFA BAROSU’NDAN KREDİ VE BORÇLANMA İDDİALARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA!

Şanlıurfa Barosu, baronun kredi kullanarak borçlandırıldığı ve CMK ödemelerinin de repoya yatırıldığı yönündeki iddialara ilişkin açıklamada bulundu.

Şanlıurfa Barosu, son dönemlerde baronun kredi kullanarak borçlandırıldığı ve CMK ödemelerinin de repoya yatırıldığı yönündeki iddialara ilişkin açıklamada bulundu. Kredi kullanılması veya borçlanmaya ilişkin bir konunun hiçbir zaman baro yönetim kurulunun gündemine dahi gelmediği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:  “Son dönemlerde, meslektaşlarımız arasında, baromuzun kredi kullanılarak borçlandırıldığı ve CMK ödemelerinin de repoya yatırıldığı yönünde asılsız iddialar ortaya atılmaktadır. İddia edildiği gibi baromuzun kredi kullanması veya borçlanması için genel kuruldan alınan bir yetki söz konusu olmadığı gibi hiçbir zaman bu konu yönetim kurulunun gündemine dahi gelmemiştir.

Banka ile yapılan sözleşme gereği CMK ödemeleri ise savcılık tarafından baro hesabına aktarıldıktan sonra en fazla 2 gün (hafta sonuna denk gelmesi durumunda 3 güne kadar uzayabilmektedir) hesapta bekletildikten sonra meslektaşlarımızın hesabına gecikmeksizin aktarılmaktadır. Ortaya atılan iddialar asılsız olup itibar edilmemelidir. Meslektaşlarımıza saygı ile duyurulur.” (HABER MERKEZİ)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER