© Urfa Tek Haber 2023

URFA YARALARINI SARARKEN KOMŞU İLLEREDE MELHEM OLUYOR!

Peygamberler şehri Şanlıurfa kendi yaralarını sararken imkanı olan kişiler, dernekler, vakıflar, odalar, şirketler, komşu Adıyaman’a yardım gönderirken, bunun yanında Şanlıurfalı gençler Adıyaman’a gidip enkaz çalışmalarına katılıyor. Sadece Adıyaman da değil; Maraş, Hatay ve depremde zarar gören illere güçleri nereye ne kadar yeterse destek olmaya çalışıyorlar.

Çimen Çetintaş Limited Şirketi imtiyaz sahibi Hasan Taş ve yönetim kurulu üyeleri Merkezi Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde olan depremde etkilenen Adıyaman’a binlerce TL’lik yardım gönderdi.

DEPREMDE ZARAR GÖREN BAŞKA İLLLEREDE DESTEK VE YARDIMLARIMIZ SÜRECEK

Taş yaptığı açıklamada; Bizlere Adıyaman’da ulaşıldı. Yardıma acil ihtiyaçları oldukları yönünde talepler gelmeye başlayınca bizlerde şirket olarak destek olmak için hemen hazırlıklar yaptık. İlk etapta gıda malzemelerinin olduğu araçları yola çıkardık. Devletimiz her türlü imkanı ve desteği sağlıyor ama bizler her zaman mağdur olan vatandaşların yanında olacağız. İnşallah yardımlarımız bununla da sınırlı kalmayacak. Depremde zarar gören başka illerde destek ve yardımlarımız sürecek. Dedi.

 

BİZLER, TÜM EKİPLERİMİZLE BİRLİKTE KOORDİNEYİ SAĞLAMAK ADINA 7/24 SAHADAYIZ

Şanlıurfa Valiliği yaptığı açıklamada, Bazı sosyal medya hesaplarında; STK’ların, derneklerin ve vakıfların depremzedelere gönderdiği insani yardım malzemelerini Şanlıurfa Valiliğimizin engellediğine dair asılsız iddialar dolaşmaktadır. Tüm aynî bağışlarınız için illerde valiliklerimiz, ilçelerde kaymakamlıklarımız bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına ve tüm AFAD il müdürlüklerimize başvurabilirsiniz. Ayni yardım bulunmak isteyen STK ve Derneklerimiz bağışlarını OSB’mizde bulunan Valilik AFAD lojistik depolarımıza da yardımlarınızı götürebilirsiniz. Valiliğimizin bünyesinde bulunan OSB depomuzdaki yardımlar başta Adıyaman ilimiz olmak üzere, diğer afetzede illerimize valiliklerimizle koordineli şekilde sevk edilmektedir.” Denildi.

 

(AFAD), ŞANLIURFA'DAKİ ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARININ TAMAMLANDI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Şanlıurfa'daki arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını ve ekiplerin depremden etkilenen diğer bölgelere sevk edildiğini bildirdi.

AFAD'dan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'daki çalışmalara ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Ekiplerimiz, Şanlıurfa'da arama kurtarma çalışmalarını tamamlamıştır. Şanlıurfa'daki arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle çalışmaların devam ettiği diğer illerimize sevk edilmiştir." bilgisi paylaşıldı.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER