© Urfa Tek Haber 2023

URFA'DA BORCU OLMAYAN KÖYLÜLERİN ELEKTRİKLERİNİN KESİLDİĞİ İDDİASI

Viranşehir ilçesine bağlı kırsal bir mahallede ikamet eden köylülerin elektrik borçları olmadığı halde elektriklerinin DEDAŞ tarafından kesildiği ileri sürüldü. Yeşil Sol Parti Urfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, söz konusu elektrik kesintisini protesto etmek için DEDAŞ’ın önüne gelen köylülere biber gazı ile müdahale edildiğini iddia etti.

Viranşehir ilçesine bağlı kırsal bir mahallede ikamet eden bazı köylüler, kendi aboneliklerine ait herhangi bir elektrik borcu olmadığı halde, elektriklerinin DEDAŞ tarafından kesildiğini iddia etti. Köylülerin, yaşadıkları elektrik kesintisini protesto etmek amacıyla ilçedeki DEDAŞ’ın önüne geldiği, ancak burada kendilerine biber gazı ile müdahale edildiği ileri sürüldü. Konuyla ilgili sosyal medya hesabında bir paylaşım yapan Yeşil Sol Parti Urfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, paylaşımında, borcu olmayıp elektrik kesintisine maruz kalan köylülerin isim ve abone numaralarının yer aldığı bir liste paylaştı.

 

BORÇLARI OLMADIĞI HALDE ELEKTRİKLERİ KESİLEN ABONELERİN LİSTESİ PAYLAŞILDI

Yaklaşık 15 ismin yer aldığı listede, “Bunların hiçbirinin borcu yok. Ayrıca bu abonedekiler sadece ulaşabildiğimiz, daha yüzlerce kişi ve abone var. Bu kuyuların önünde binlerce dönüm sulanacak ürün bulunmakta” notuna yer verildi. Yeşil Sol Parti vekili Ayan, köylülerin DEDAŞ önünde toplandığını gösteren bir videonun da yer aldığı paylaşımında, şu ifadeleri kullandı: "Viranşehir’de bu insanlar gece vakti neden toplanmış biliyor musunuz? Elektrik borçları olmadığı halde elektrikleri kesildiği için! Bir köyde tek bir kişinin borcu varsa dahi bütün köyün elektriği kesiliyor, bunun adı zulümdür! Haklarını aramak isteyen yurttaşların üstüne ise en iyi bildikleri şey olan biber gazı ile saldırılmış. Her yaz aynı sorun; en sıcak dönemde su yok elektrik yok. Bu insanların geçim kaynağı bu topraklar açlığa, yoksulluğa ve göçe zorlamaktır bu yaptığınız. Bunun sorumlusu AKP iktidarı ve zulmeden DEDAŞ’tır. Suç işlemekten vazgeçin artık!”.

 

Viranşehir’de bu insanlar gece vakti neden toplanmış biliyor musunuz? Elektrik borçları olmadığı halde elektrikleri kesildiği için! Bir köyde tek bir kişinin borcu varsa dahi bütün köyün elektriği kesiliyor, bunun adı zulümdür! Haklarını aramak isteyen yurttaşların üstüne ise en… pic.twitter.com/2TbNGIAhXW

— Dilan Kunt Ayan (@dilankuntayan) July 4, 2023

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER