© Urfa Tek Haber 2023

Urfa’da büyük mağduriyet! 

Şanlıurfa’da E-Devlet üzerinden ve Nüfus Müdürlüğü’ne giderek ikametgâh değişikliği yapmak isteyen vatandaşlar, büyük mağduriyet yaşıyor.

İkametgâh değişikliği yapmak isteyen ancak yaptığı girişimlere rağmen olumlu sonuç alamayan İnşaat Mühendisi Yusuf Ağdemir, “’Devlet’in sistemi enkazın altında kaldı” diyerek yaşanan duruma tepki gösterdi.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, depremzedelerin 14 Mayıs'ta seçme ve seçilme hakkını kullanabilmeleri için 17 Mart saat 23.59'a kadar yeni adres beyanında bulunmaları gerektiğini bildirmişti. Buna göre; Deprem bölgesinde ikamet eden ve taşınmak zorunda kalan seçmenler, seçimlerde oy kullanabilmek için adres değişikliği bildirimlerini 2 gün içinde yani 17 Mart saat 23.59'a kadar yapabilir. Şanlıurfa’da ikametgâh adresini değiştirmek isteyen vatandaşlar, o kadar da şanslı değiller! Çünkü hem e-devlet üzerinden hem de nüfus müdürlüğüne giderek adres değişikliği yapmak isteyen vatandaşlar istediği sonucu elde edemiyorlar. 
İnşaat Mühendisi Yusuf Ağdemir, konuya ilişkin tepkisini sosyal medyada şu sözlerle dile getirdi: 
“2 haftadır, E-Devlet üzerinden ikametgah adresimi değiştirmeye çalışıyorum; sistem sorun veriyor. Bir yandan "ALO 160" ile görüşüyorum; "Genel merkezden sistemi güncellemeleri lazım..." diyor. Haftalardır sistemin güncellendiği de yok.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden randevu almaya çalışıyorum, sistem sorun çıkarıyor. "ALO 199"u arıyorum, "Randevu veremiyoruz." diyorlar. 
Oy kullanabilmek için adres değişikliğini bildirmenin son günü 17 Mart saat 23:59.  
Dün öğleden sonra Şanlıurfa Karaköprü İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne geldim; yaşanan sel felaketinden dolayı kapıya kilit vurup gitmişlerdi. Bugün tekrar geldim Karaköprü İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne; tıklım tıklım! 
Üstelik 65 yaş üstü vatandaşlara işlem önceliği tanınıyor. Anlayacağınız, iki ihtimal var: 
1- Kendilerine oy vermeyeceği muhtemel vatandaşların sandığa yetişmemesi adına, bilinçli olarak, her şeyi yapıyorlar. 
2- "Devlet"in sistemi enkazın altında kaldı. 
Bekleyelim, görelim...”

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER