© Urfa Tek Haber 2023

URFA'DA EKMEĞE ZAM GELDİ

Şanlıurfa'da eklemeğe uzun süredir beklenen zam bugün geldi. Tırnaklı pide ve somun ekmek 4 liraya satılacak. Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, işçi yevmiyeleri ve asgari ücretin yükselmesi ve odun fiyatlarının artmasından dolayı ekmeğe zam yapıldığını dile getirdi. Un fiyatlarında her hangi bir değişiklik olmadığını söyleyen karaatlı, pişirme ücretlerinde değişikliğe gittiğini söyledi.

 

 

 

Şanlıurfa’da, son dönemde artan odun ve girdi maliyetleri sonrası fırıncıların zam talebi bulunuyordu. Şanlıurfa Fırıncılar Odası da 3,5 lira olan ekmeğe zam kararı aldı. Cuma gününde itibaren tırnaklı pide ve somun ekmek, 50 kuruş zamlı satılacak. Uzun süredir gündemde olan ekmek zammı bugün itibaren geçerli olacak. Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: İşçilik, vergi ve SGK maliyetler hızla artmasının yanında temel ham madde olan odun fiyatlarının da aşırı yükselmesi zam kaçınılmaz kılıyor. dedi. Şanlıurfa'da en son 2022 yılının Ağustos ayında zam gelen ekmek fiyatlarında yine artışa gidildi.

 

EKMEK NE KADAR OLDU?

3 Şubat’tan itibaren yapılan yeni zamla birlikte 3,5 liradan satılan 170 gram Tırnaklı ve 150 gram açık (lavaş) ekmek artık 4 liradan satılacak. 200 gram olan tüm somun ekmek çeşitleri 3 şubattan itibaren 4 liradan satılacak.

 

PİŞİRME ÜCRETİDE ZAM

Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, yaptığı açıkalamda tepsi 4, şiş patlıca ve biber ise 2 lira olarak belirlendi.

 

FIRINCI ESNAFINA BİLDİRİLDİ

Ekmek zammına ilişkin fırıncı esnafına giden bilgi de şu ifadeler yer aldı: "170 gram tırnaklı pide 4 150 gr Açık(lavaş)Pide 4 olarak belirlenmiş olup 3 Şubat 2023 Cuma günü itibarı ile geçerlidir tüm esnafımıza hayırlı işler bol kazançlar dileriz."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER