© Urfa Tek Haber 2023

Urfa’da hemşirelere eczaneden ‘ilaç getir götürü’ yaptırılamayacak

HEP-SEN’in, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, görevli hemşirelere eczaneden ilaç getir götür yaptırılmasına son verilmesi konusunda yaptığı başvuru sonuç verdi. Artık hemşirelere eczaneden ‘ilaç getir götürü’ yaptırılamayacak.

Hemşirelik mesleği görev tanımında olmadığı halde sahada bulunan hemşirelere idareciler tarafından verilen birçok işten biri de eczanelerden ilaç alma işlemi.

Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Çalışanları Sendikası (HEP-SEN), Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, görevli hemşirelere eczaneden ilaç getir götür yaptırılmasının son verilmesi konusunda başvuruda bulundu.

Uygulamanın iptal edilmesi için, aralık ayında yapılan başvuru HEP-SEN Şanlıurfa temsilcilerinin de çabalarıyla sonuç verdi.

HEP-SEN Hukuk Servisi tarafından takip edilen süreçte Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi  temsilcilerinin de konuyla ilgili çalışmaları netice verdi. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde artık hemşireler görev tanımlarındaki gibi hekimin reçete ettiği ilacı hastaya uygulama görevini sürdürecek, hastanenin eczanesinden reçete edilmiş ilacı getir götür görevini yapmayacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER