© Urfa Tek Haber 2023

Urfa’da imara açılan tarım arazileriyle ilgili eski belediye başkan yardımcısından çağrı

Şanlıurfa’daki sel felaketinde tarım arazileri üzerine kurulu mahallelerin de etkilenmesi bu alanlara imar izni verilmesi tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı. Şanlıurfa Belediyesinde 10 yıl başkan yardımcılığı yapan Urfalı bürokrat Habib Arslan, Adalet Bakanlığı’nın soruşturma başlatması gerektiğini belirterek, “Şanlıurfa Belediyesinde 2004-2014 yılları arası Belediye Başkan Yardımcılığı yapmış biri olarak söylüyorum. Yüce Yargı görevini yapsın ve ey suçlular ayağa kalkın desin!” dedi.

Şanlıurfa’yı vuran sel felaketinde verimli tarım arazileri üzerine kurulu mahalleler de etkilendi. Bu yerlerden birisi de kent merkezine yaklaşık 8 km uzaklıkta bulunan Haliliye ilçesine bağlı Konuklu Mahallesi.

14-15 Mart’taki yoğun sağanak yağışın ardından kent merkezindeki delerin taşmasıyla yaşanan sel felaketinde sular verimli tarım arazileri üzerine kurulu Konuklu Mahallesine kadar ulaştı. Sel suları köyü yutmuş durumda.

Bu da Şanlıurfa’da tarım arazilerine kim tarafından imar izni verildiği tartışmalarını bir kez daha gündeme getirdi.

Ancak bu noktada kimse üzerine alınmıyor, sorumluluğu kabul etmiyor. Tek bir belediye meclis üyesi çıkıp imar izni verilirken el kaldırıp onay verdiğini söylemiyor.

Şanlıurfa’da 2004-2014 yılları arasında başkan yardımcılığı yapmış, halen Tarım ve Orman Bakanlığı’nda bürokrat olarak görev yapan Habib Arslan bu konuda önemli bir çağrıda bulundu.

Urfa’da tarım arazilerinin imara açılmasıyla ilgili Adalet Bakanlığı tarafından soruşturma başlatılması gerektiğini ifade eden Arslan, sosyal medyadaki paylaşımında şu ifadeleri kullandı?

“Adalet Bakanlığı tarafından soruşturma başlatılmalı… Son 40 yılda Şanlıurfa ‘da tarım arazileri kimler tarafından, ne şekilde ve kimlerin eliyle imara açıldı! Doğru yöntem budur!

Devlet olarak bunu şunun için yapmalıyız. Giden can ve mal geri gelmez. Ancak bu ülkede hukuku işleterek adaleti tesis etmiş oluruz. Yine geleceğe ışık tutarak, başka canlarımızın yok olmasını engellemiş oluruz! Yoksa siyasi polemiklerle hiçbir sonuca varamayız!”

"SON 40 YILDA BELEDİYEDE GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANAN VARSA YARGILANMALI"
Bu çağrıyı Şanlıurfa Belediyesinde 10 yıl görev yapmış biri olarak yaptığını vurgulayan Arslan, şunları ifade etti:

“Bunları, Şanlıurfa Belediyesinde 2004-2014 yılları arası alt ve üst yapıdan sorumlu Belediye Başkan Yardımcılığı yapmış biri olarak söylüyorum. Yüce Yargı görevini yapsın ve ey suçlular ayağa kalkın desin! Takdir Yüce Devletimizin ve Yüce Milletimizindir!

Yine sel felaketinde onlarca vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bununla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatılmalı. Son 40 yılda Belediyede görevini kötüye kullanan varsa yargılanmalıdır! Her konuda olması gerektiği gibi, suç işleyen varsa, yanlarına kar kalmamalıdır!”.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER