© Urfa Tek Haber 2023

URFA'DA KALDIRIM İŞGALLİNİN ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR

Şanlıurfa’da, kaldırım işgallerinin bir türlü önüne geçilmiyor. Kaldırımlar araçlara, motosikletlere, seyyar satıcılara ve köpeklere emanet edilmiş durumda. Büyükşehir’in yanında merkez ilçe belediyeleri Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü’de bu konuya duyarsızlığı devam ediyor.

Kentin merkezi noktalarında esnafın yaptığı işgallere birde kaldırımlara park edilen araçlar, motosikletler, seyyar satıcılar ve köpekler eklenince yayalar yürümekte zor anlar yaşatmaya devam ediyor.

Atatürk Bulvarı üzerine park edilen araçlar, seyyar satıcılar ve esnafın yaptığı kaldırım işgali yayalara zor anlar yaşatıyor. Kapaklı Pasajı önüne park edilmiş araçlar ve motosikletler yayaların tepkisine neden olurken bunun yanında kentin işlek caddeleri üzerinde kaldırımlarda seyyar satıcılarda vatandaşların tepkisine neden oldu.

Kaldırımı işgal eden araçların yaya ulaşımını oldukça olumsuz etkiliyor.

Kaldırım işgalinin sık yaşandığı Şanlıurfa’da vatandaşlar, Düzensiz şekilde park edilen araçlara yönelik yetkililerden düzenleme bekleniyor. Kentte bitmek bilmeyen kaldırım işgallerine bir yenisi daha eklendi. Kaldırımın işgal edilmesinden dolayı güzergâhı kullanan yayalar, yoldan yürümek zorunda kalıyor. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, belediye ekiplerinin kaldırım işgallerine göz yummaması gerektiğini belirterek, buna benzer işgallere de son verilmesini istediler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER