© Urfa Tek Haber 2023

URFA’DA ÖLDÜRÜLEN AVUKAT VE KARDEŞİYLE İLGİLİ KARAR ÇIKTI!

 Şanlıurfa’da boşanma aşamasında olduğu eşinin kardeşleri tarafından katledilen Avukat İsa Alkan ve kardeşi Ömer Alkan’ın öldürülmesi dosyasında karar çıktı. Mahkeme, sanıklara ceza yağdırdı.

Şanlıurfa’da 17 Temmuz 2021’de boşanma aşamasında olduğu eşinin kardeşleri tarafından katledilen Avukat İsa Alkan ve kardeşi Ömer Alkan’ın öldürülmesi dosyasında karar çıktı. Şanlıurfa 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava duruşmasında sanıklardan Osman Altun, 2 kişiyi öldürmek suçundan yargılandığı davada TCK'nin 37/1 delaletiyle 81. madde uyarınca 2 kez ‘Kasten adam öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılırken, adı geçen sanık hakkında haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulanmadı. Duruşmada diğer sanık kardeşi Mehmet Altun hakkında ise Mahkemece yine TCK. 37/1 delaletiyle 81. madde uyarınca 2 kez ‘Kasten adam öldürme’ suçundan 2 kez, 25 yıl olmak üzere 50 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 

ŞEN VE AĞAR

Avukat İsa Alkan ve kardeşi tıp fakültesi öğrencisi Ömer Alkan’ın müdafiliğini mahkemede Av. Prof. Dr. Ersan Şen ve Av. Kemal Ağar yaptı. Duruşma sırasında kendisine söz verilen Av. Kemal Ağar; “ Her iki sanığın da fikir ve eylem birliği içerisinde birlikte olay yerine gelip, daha 10 günlük bebeği olan Av. İsa Alkan’ı ve yanındaki tıp fakültesi öğrencisi kardeşi Ömer Alkan’ı öldürmesi ve oradan ayrılmaları ve ayrılırken de maktullerin bedenleri üzerinden araçla geçmeleri eylemi nedeniyle sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz” şeklinde beyanda bulundu. Beyanın ardından daha sonra yapılan yargılama sonunda mahkeme heyeti kararını verdi.

 

2 YIL ÖNCE NE YAŞANMIŞTI

17 Temmuz 2021’de Haliliye İlçesi Sırrın Mahallesi’nde meydana gelen kan donduran olayda, iddiaya göre, Avukat İsa Alkan ve eşi Ayşe Alkan arasında yaşanan geçimsizlik nedeniyle aile boşanma aşamasına geldi. Bu nedenle kayınbiraderleri Osman Altun ve Mehmet Altun eniştesi ve kız kardeşleriyle aralarındaki sorunu çözmek için yaşadıkları eve giderek sitenin bahçesinde tartışma yaşanmıştı. Yaşanan tartışmada Avukat İsa Alkan ve kardeşi Ömer Alkan kayınbirader Osman Altun tarafından silahla vurularak öldürülmüştü. Daha sonra Alkan kardeşleri kanlar içersinde bırakan Osman Altun ve Mehmet Altun araçlarına binerek olay yerinden kaçmışlardı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalede bulunduğu yaralılar, daha sonra Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmış acil serviste doktorların tüm çabalarına rağmen hayatlarını kaybetmişlerdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER