© Urfa Tek Haber 2023

Urfa’dan aday gösterilmedi ama 3. maaşa kavuştu

AK Parti'den Şanlıurfa milletvekili aday adayı olan ancak kendisine listelerde yer bulamayan Zeynep Müjde Sakar'ın yeni görevi belli oldu. Aynı zamanda Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi ve Harran Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı olan Zeynep Müjde Sakar, Tarım Kredi Marketleri Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı. Sakar, artık 3 maaş birden alacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla 2020 yılında Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyeliğine atanan Doç. Dr. Zeynep Müjde Sakar, Tarım Kredi Marketleri Yönetim Kurulu üyeliğine atandı.

Zeynep Müjde Sakar diğer yandan da Harran Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı olarak akademik kariyerine de devam ediyor.

İKİNCİ MİLLETVEKİLLİĞİ DENEMESİ DE BAŞARISIZ OLDU
2011 yılında da AK Parti'den 24. dönem için Şanlıurfa milletvekili adayı olan Sakar, bu dönem de yine Şanlıurfa'dan AK Parti milletvekili olmak üzere aday adayı olmuştu. Adaylık sürecinde Bereket Emeklilik Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa eden Sakar, seçimlerde beklediği milletvekilliği koltuğuna ulaşamadı ancak yeni bir yöneticilik görevine atandı.  

Seçim nedeni ile Bereket Emeklilik Yönetim Kurulu üyeliği görevinden istifa etmek zorunda kalan Sakar bu kez Tarım Kredi Marketleri yönetim kurulu üyesi olarak yeni ve üçüncü işine başladı.

Sözcü’de yer alan haberde, "Sakar'ın 3. koltuğu ve 3. maaşı yeniden geldi.  Sakar, daha önce Tarım Kredi Kooperatifleri'nin iştiraki Gübretaş'ta görev yapıyordu ve hem kamudan hem üniversiteden hem de şirketten maaş alıyordu. Tarım Kredi A.Ş yönetim kurulu üyeleri 18 bin TL maaş alıyor” ifadelerine yer verildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER