© Urfa Tek Haber 2023

Urfa’nın ilk ve tek arama kurtarma derneğinin merkezi açıldı

Şanlıurfa’nın ilk ve tek arama kurtarma derneği ULAK’ın dernek merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Şanlıurfa’da, ULAK Arama Kurtarma Medikal Müdahale Haberleşme ve Doğa Sporları Derneği’nin merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Bamyasuyu Mahallesindeki dernek merkezinin açılışına kentteki çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcileri katıldı.

Dernek merkezinin açılışı dualar eşliğinde yapıldı.

Arama Kurtarma Medikal Müdahale Haberleşme ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Muhammed Güzel, 2021 yılı haziran ayından beri aktif olan derneğin merkezinin açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

“2021 yılından bu yana sel ve depremlerde arama kurtarma çalışmalarına katıldık. Asrın felaketinde 68 saat Şanlıurfa’da, ekibimizin bir kısmını Adıyaman, bir kısmını Hatay ilimize göndererek afetlerde çalışmalarımız oldu. İlimizde yaşanan karla mücadele sürecinde, karla mücadele için Siverek-Diyarbakır yolunda aktif görevler aldık. Sulama kanalı ve boğulma vakalarında çalışmalarımız oldu.Bugün derneğimizin ikinci kuruluş yıl dönümümüzde dernek merkezinin açılışını yaparak çalışmalarımızı taçlandırmış olduk.”

Muhammed Güzel, kendilerine destek veren tüm kamu kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına, ailelere teşekkür etti.

DEVLET ÜSTÜN FEDAKARLIK MADALYASI ALMIŞTI
ULAK Arama Kurtarma Medikal Müdahale Haberleşme ve Doğa Sporları Derneği’ne, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerdeki çalışmalarıyla Cumhurbaşkanlığı tarafından “Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası” verilmişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER