© Urfa Tek Haber 2023

URFASPOR'UN ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ!

TFF 2. Lig Beyaz Grupta sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Şanlıurfaspor, 36 haftalık maratonun ardından ligi 2. sırada bitirerek play-off’lara kaldı. Sarı yeşilli ekip, play-off finalinde Bucaspor 1928’i mağlup ederek şampiyon oldu ve Spor Toto 1. Lig’e yükseldi.

 

 

 

Türkiye Futbol Federasyonu ( TFF) 2. Lig’den Spor Toto 1. Lig’e yükselen son takım Şanlıurfaspor oldu. Sarı yeşilli ekip yaptığı transferlerle sezona şampiyonluk parolasıyla başladı. Şanlıurfaspor, 2022-2023 sezonunda Kemal Kılıç, Levent Devrim, Serdar Bozkurt ve Zafer Turan olmak üzere 3 teknik direktör; Emin Yetim, Cihan Canbeyli ve Haçım İzol olmak üzere 3 başkan değiştirdi.

 

İLK YARININ LİDERİ OLDU

Şanlıurfaspor, ligin ilk yarıda gösterdiği performansla ligi lider bitirdi. Sarı yeşilli ekip, ligin ilk yarısında oynanan 18 karşılaşmada 10 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 36 puan topladı. Şanlıurfaspor, bu karşılaşmalarda rakip filelere 28 gol gönderirken, kalesinde ise 12 gol gördü.

 

LİGİ 2. PLAY-OFF’U ŞAMPİYON BİTİRDİ

36 haftanın sonunda sarı yeşilli ekip ligi Çorum FK’nın ardından 2. sırada tamamladı. Sarı yeşilli ekip, ligin sonunda 24 galibiyet, 7 beraberlik ve mağlubiyet alarak 75 puan topladı. Şanlıurfaspor bu maçlarda 75 gol atarken, 25 gol de yedi. Bu sonuçlarla birlikte play-off’lara yarı finalden katılmaya hak kazanan sarı yeşilli ekip, bu turda karşılaştığı 24 Erzincanspor’u 2 maçın sonunda 5-2 mağlup ederek play-off finaline yükseldi. Play-off finalinde de Bucaspor 1928’i mağlup eden sarı yeşilli ekip, Spor Toto 1. Lig’e yükseldi.

 

ZTK’DA BEŞİKTAŞ’A ELENDİ

Şanlıurfaspor Ziraat Türkiye Kupası’na (ZTK) ise 2. turdan katıldı. Bu turda Karşıyaka’yı 4-2 mağlup eden sarı yeşilli ekip, 3. turda Karaman FK’nın rakibi olmaya hak kazandı. Karaman FK’yı da 3-0’lık net bir skorla eleyen sarı yeşilli ekip, 4. turda Denizlispor’la karşılaştı. Bu turda da deplasmanda rakibini 5-0’la geçen Şanlıurfaspor, 5. turda Beşiktaş’la karşılaştı. Beşiktaş’a karşı 2-0 öne geçtiği karşılaşmayı 4-2 kaybeden Şanlıurfaspor, kupaya veda etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER