© Urfa Tek Haber 2023

URSİAD BAŞKAN YARDIMCISI ASLAN: BU DERNEK HERKESE AÇIK

URSİAD Başkan Yardımcısı Fehmi Aslan, derneklerinin kapısının herkese açık olduğunu belirterek, “ “URSİAD herkese açık bir yapı, herkesin başımızın üzerinde yeri var. Biz ancak hep birlikte büyüyebilir, gelişebilir ve kuvvetli oluruz” dedi.

Şanlıurfalı Sanayici ve İş İnsanları Derneği ( URSİAD), 8 Temmuz’daki olağanüstü kongre ile yönetim kurulunu yeniledi. İş insanı Fehmi Aslan, URSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımlığı görevini üstlendi. Fehmi Aslan, sanayicilerin bir araya gelerek güç birliği oluşturulması ana fikri ile doğan derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. URSİAD’ı 7 arkadaş birlikte kurmaya karar verdiklerini belirten Aslan, “Aslında Urfalı iş adamlarını bir araya getirme niyeti çok önceden de vardı. Bu anlamda URSİAD biraz gecikmeli olarak kurulduğunu söyleyebilirim. Kurulduktan sonra da büyük bir şanssızlık oldu. Kuruluş çalışmalarımız pandemi dönemine denk geldi. Pandemi döneminde hayatlarımız sınırlandırılmıştı düşündüğümüz, istediğimiz faaliyetlerimizi gerçekleştiremedik. Sonrasında Adıyaman merkezli depremler meydana geldi. Nabi Kırmızı bey başkan olarak seçildi. Onunla da bir takım faaliyetler gerçekleştirmeye çalıştık. Şimdi ise Mehmet Yaşar Bahçivan bey başkanlığında daha genç ve yeni bir ekip oluşturduk. Daha güzel faaliyetler gerçekleştireceğimize inanıyorum. Ben de yönetim kurulu üyesi ve başkan yardımcısı olarak üzerimize ne görev düşerse, hangi görev verilirse elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız” dedi.   Dernek olarak Urfa’yı tanıtmak adına özellikle yurtdışındaki bağlantılarını kullanacaklarını ifade eden Aslan, “Bugüne kadar iş hayatında edindiğimiz birikimlerimizi URSİAD vasıtasıyla bizden sonra gelecek kuşaklara yol göstermek, onlara yardımcı olmak için çalışmalar yapacağız. URSİAD’da birbirinden değerli, farklı yeteneklere sahip arkadaşlarımız var. Bu yönetimin faaliyetlerini bizden sonra gelecek arkadaşlarımız için altyapısı oluşturulmuş bir dernek bırakmak, onların önlerini açmaya çabalamak olarak tarifleyebiliriz” değerlendirmesinde bulundu.

 

“URFA’YA DEĞER KATACAK ÇALIŞMALAR YAPMAK İSTİYORUZ”

Fehmi Aslan, Urfa’daki sanayicileri, mülki amirleri ziyaret ederek ortak çalışma alanlarını belirlemek istediklerini kaydetti. “Urfa’daki potansiyeli analiz edip bir hareket noktası oluşturmak istiyoruz” diyen Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Herkesin kendine göre sorunları var ama müşterek sorunlarımızı belirleyip o sorunlara çözüm olacak projeler ortaya koymayı hedefliyoruz. Eş zamanlı olarak İstanbul’da faaliyet gösteren Urfalı iş insanlarını da ziyaret etmek düşüncemiz var. Üye sayımızı arttırmak istiyoruz. Bu sayede hem birbirimize hem Urfa’ya değer katacak çalışmalar yapma imkânına sahip olmak istiyoruz.” İstanbul’da faaliyet gösteren iş insanlarına da çağrıda bulunan Fehmi Aslan, “Bu dernek herkese açık bir yapı, tanış olmakta fayda olduğunu düşünüyorum. Gelmek isteyen herkesin başımızın üzerinde yeri var. Biz ancak hep birlikte büyüyebilir, gelişebilir ve kuvvetli oluruz. Bu oluşum sanayicilerin bir araya gelerek güç birliği oluşturulması ana fikri ile doğdu. Bir sorun olduğunda dernekler veya birlikler çözüm için ulaşılması gereken makamlara ulaşmakta kolaylık sağlayacaktır” dedi.

 

"İŞ DÜNYASININ ÖNÜNDE BÜROKRATİK PROBLEMLER VAR"

Türkiye’de iş dünyasının önünde bürokratik problemler olduğunu ifade eden Fehmi Aslan, şunları kaydetti: “Fabrika kurmaya karar verdiğinizde yer problemi var. OSB’ler yeteri kadar yardımcı olmuyorlar. İhracata ağırlık veren ülkelerde kuracağınız fabrikayı devlet karşılıyor. Oysa bugün Urfa’da bir ürün üretemeye kalktığınızda ürünün tüm parçalarını üretmek için çalışma yapmak durumundasınız. Örneğin Çin, bölgesel ihtisas alanları oluşturuyor. Böyle olunca üreteceğiniz ürünün yan sanayisi gelişiyor. Biz bir ürünü üretmeye karar verdiğimizde ürünün tüm parçalarını kendi bünyemizde üretmek üzere planlamalar yapmak durumunda kalıyoruz. Oysa ihtisaslaşıldığında bazı parçaları kolaylıkla tedarik etme imkânınız oluyor. İnsan kaynağı sıkıntısı zaten başlıbaşına sorun olarak duruyor. Suriyeli mülteciler çok fazla gündem oluyorlar ama eğer gönderilirlerse birçok fabrika işçi bulmakta zorlanacaktır. Fabrikalar kapanma noktasına gelir. Hamasi duygularla davranmamak gerekiyor. Biz çalışacak eleman bulamıyoruz”.

 

AJANS URFA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER