© Urfa Tek Haber 2023

VEKİL SÜRÜCÜ, DASK MAĞDURİYETİNİ MECLİSE TAŞIDI

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, “Şanlıurfa’da Doğal Afetler Sigortalar Kurumu (DASK) kapsamında zorunlu deprem sigortası yapılan binlerce ev olmasına rağmen yurttaşlar hasar tespitleri ve ödemeler için muhatap dahi bulamamaktadır. Tarafımıza ulaşan yurttaşlar, hasarlı evleri olduğunu fakat DASK yetkililerinden kimsenin taleplere rağmen evleri kontrol etmediğini belirtmektedir.” Dedi.

Vekil Ayşe Sürücü, Konu hakkında TBMM’ye önerge sundu.

Sunulan önergede şu görüşlere yer verildi;

6 Şubat tarihli Maraş merkezli iki büyük depremden sonra zorunlu deprem sigortalarının uygulamalarına dair sorunlar da büyümeye devam ediyor. Şanlıurfa’da Doğal Afetler Sigortalar Kurumu (DASK) kapsamında zorunlu deprem sigortası yapılan binlerce ev olmasına rağmen yurttaşlar hasar tespitleri ve ödemeler için muhatap dahi bulamamaktadır. Tarafımıza ulaşan yurttaşlar, hasarlı evleri olduğunu fakat DASK yetkililerinden kimsenin taleplere rağmen evleri kontrol etmediğini belirtmektedir. DASK yetkilileri eksper atandığını ve beklenmesi gerektiğini söylese de bir ayı aşkındır hala eksper bekleyen binlerce yurttaş var. Yurttaşlar, depremin üzerinden 40 gün geçmesine ve bütün başvurulara rağmen hasar tespiti için eksper atanmadığını, eksper bekleyen yurttaşların evlerine giremediği gibi tadilat, güçlendirme gibi süreçleri de başlatamadıklarını dile getirmektedirler.

 

Bu bağlamda;

1- Şanlıurfa’da DASK’ın yurttaşların taleplerine cevap vermemesi Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir?

2- DASK Şanlıurfa’da depremin üzerinden 40 gün geçmesine rağmen neden yurttaşların taleplerini karşılamamaktadır?

3- Yurttaşların DASK’ı bekledikleri için hasar tespiti yapamadıkları, evlerine giremedikleri ve ciddi mağdur oldukları göz önüne alınarak bu sorunun çözülmesi için bir an önce adım atılacak mıdır?

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER