© Urfa Tek Haber 2023

VEKİL SÜRÜCÜ MECLİSE TAŞIDI!

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Dibekdüzü köyü elektrik direğinin patlaması sonucunda köy halkının ciddi mağduriyetler yaşadığını dile getiren Vekil Sürücü, Köy halkının ve hayvanların susuz kaldığını dile getirdi.

 

 

 

 

Vekil Ayşe Sürücü, Konu hakkında TBMM’ye önerge sundu.

Sunulan önergede şu görüşlere yer verildi;

“Şanlıurfa Siverek ilçesine bağlı Dibekdüzü köyüne elektrik sağlayan trafonun 5 gün önce patlaması sonucu köyde ciddi mağduriyetler yaşanmaktadır. 40 haneli köyde, ısınma ve su ihtiyacı elektriğe bağlı olduğu için soğuk kış günlerinde elektriğin olmaması köyde yaşayan yurttaşların sağlık, beslenme, temizlik, eğitim, ekonomi gibi en temel haklarının ortadan kalkması manasına gelmektedir. Ayrıca köyde bulunan beş bine yakın hayvan da susuz kalmış durumdadır. Yaşlı ve çocukların bulunduğu köyde halk günlerdir sesini duyurmaya çalışmaktadır. Bölgeye elektrik hizmeti veren Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ise duruma karşı sessizliğini sürdürüyor. Şirket daha önce de defalarca görev ve sorumluluğunu yerine getirmemiş, ciddi mağduriyetlere yol açmış olmasına rağmen DEDAŞ hakkında başlatılan herhangi bir soruşturmanın olmaması şirketin ihmalkâr davranışlarına yol açmaya devam etmektedir.

Bu bağlamda;

1- Şanlıurfa Siverek ilçesi bağlı Dibekdüzü köyünde meydana gelen trafo patlaması ve trafonun günlerdir tamir edilmemesi Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir?

2- Bölgeye elektrik hizmeti vermekle sorumlu olan DEDAŞ neden Dibekdüzü köyünün trafosunu tamir etmemektedir?

3- Görev ve sorumluluğunu defalarca ihmal eden DEDAŞ’a dair neden bir soruşturma başlatılmamaktadır?

4- DEDAŞ en son ne zaman denetlenmiştir? Denetim sonuçları nelerdir?

5- Dibekdüzü köyünün trafosunun tamir edilmesi ve mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi için adım atılacak mıdır?

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER