© Urfa Tek Haber 2023

VEKİL SÜRÜCÜ SEL FELAKETİNİ MECLİSE TAŞIDI

HDP Şanlıurfa milletvekilleri Ayşe Sürücü sel felaketini meclise taşıdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması talebiyle Meclis Başkanlığına sundukları yazılı soru önergesinde ihmal vurgusu yaptı.

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.  HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına (TBMM) sunduğu yazılı soru önergesinde, 15 Şubat günü Şanlıurfa’da yaşanan yoğun yağışlar, şehirde büyük bir sele dönüştü ve çok ciddi mağduriyetler yaşandı.  Evlerin, eşyaların su altında kalmasının yanı sıra yurttaşlara ait araçlar da kullanılamaz hale geldi. Şanlıurfa Müzesi karşısındaki Belediye otoparkında bulunan 300’den fazla araç, otoparkın su basması ve araçların zamanında tahliye edilmemesi yüzünden ciddi hasar almış durumda. Yurttaşların yaptırdığı hasar tespitlerinde her bir araçta en az yüz bin liranın üstünde hasarlar oluştuğu tarafımıza aktarıldı. Mağduriyetlerin giderilmesi için Büyükşehir Belediyesi ve Valilik ile görüşmeye çalışan yurttaş muhatap bulamadıklarını, ulaşabildikleri kimselerin ilgilenmediğini iletmektedirler. Sigorta şirketleri sel masraflarını karşılamazken, yurttaşlar araçların perte çıktığını kullanılamaz halde oldukları için satmaya çalışsalar dahi satamadıklarını belirtmektedirler.

Bu bağlamda;

1- Şanlıurfa’da yaşanan sel sonrası araçların kullanılamaz hale gelmesi ve yaşanan mağduriyetler Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir?

2- Şanlıurfa’da yaşanan sel sonrası kaç araç kullanılamaz duruma gelmiştir? Konuya dair bir fizibilite çalışması yapılmış mıdır?

3- Şanlıurfa Belediyesi ve Valilik yurttaşın sorunları ile neden ilgilenmemektedir?

4- Belediye Otoparkında bulunan araçların güvenliği belediyeye aitken Belediyenin hiçbir şekilde sorumluluk almamasının izahı nedir?

5- Araçları kullanılamaz hale gelen yurttaşın mağduriyetlerinin giderilmesi için destek verilecek midir? Bu konuda ne gibi adımlar atılacaktır?

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER