© Urfa Tek Haber 2023

Yeniden seçilecekmiş gibi çalışan da var Urfa’nın yolunu unutan da

ÖZEL HABER | Şanlıurfa’da partileri tarafından yeniden milletvekili adayı gösterilmeyen mevcut vekillerin bazıları Şanlıurfa’nın yolunu bile unutmuşken, bazıları ise aday gösterilmediği halde seçim bürosu bile açarak partileri için çalışma yapıyor.

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde siyasi partilerin milletvekili aday listelerinde mevcut vekillerden birçok isim yer almadı. Başka bir deyişle bu isimler liste dışı kaldı.

Şanlıurfa’da AK Parti’nin aday listesinde büyük bir değişim yaşandı.

27. Dönem’de görev alan milletvekillerinden sadece tek bir isim, Mehmet Ali Cevheri, yeniden aday gösterildi. Yeniden Meclis’te Urfa’yı temsil etmek isteyen Cevheri, her gün farklı bir ilçede seçim çalışmalarını yürütüyor.

AK Parti’nin mevcut vekillerinden Kasım Gülpınar ve Halil Özcan, partinin 3 dönem kuralına takılan isimler. Ancak Kasım Gülpınar ve Halil Özcan yeniden aday gösterilmiş gibi sahada çalışmalar yapıyor.

Gülpınar, Urfa genelinde ve özellikle Siverek bölgesinde seçim bürolarının açılışına katılıp 14 Mayıs’taki seçimlerin önemini anlatıyor.

Partisinin seçim çalışmalarına katkı sunan Halil Özcan da seçimlerde aday olmasa bile AK Parti için çalışmaya devam ediyor. Halil Özcan, Eyyübiye ilçesinde seçim bürosu bile açtı.

AK Parti’nin yeniden aday göstermediği mevcut vekiller Zemzem Gülender Açanal ile İbrahim Halil Yıldız’ın da kentteki etkinliklerde yer alarak partinin çalışmalarına katıldığı görülüyor.

ÖZŞAVLI, PARTİSİNİN ÇALIŞMALARINA DESTEK OLUYOR MU?
AK Parti’nin aday göstermediği diğer mevcut vekili Halil Özşavlı’nın partisinin seçim çalışmalarına pek katıldığı görülmüyor. Özşavlı’nın sosyal medya hesabında en son 24 Nisan’da Urfa’da olduğu ve kırsal mahallede vatandaşlarla bir araya geldiği görülüyor.

NİMETULLAH ERDOĞMUŞ’UN VARLIĞI İLE YOKLUĞU BELLİ DEĞİL
Yeşil Sol Parti adı altında seçimlere katılan HDP’nin mevcut Şanlıurfa milletvekillerinden Ömer Öcalan kentten yeniden aday gösterildi. Öcalan seçim çalışmalarını sürdürürken, listede yer almayan mevcut vekiller Ayşe Sürücü ile Nusrettin Maçin de partilerinin Urfa’daki seçim kampanyalarına katkı sunuyor. Nimetullah Erdoğmuş’un ise Şanlıurfa’da seçim etkinliğine katıldığı henüz görülmedi.

AZİZ AYDINLIK DA ORTALIKTA GÖZÜKMÜYOR
CHP’nin Şanlıurfa’daki tek milletvekili Aziz Aydınlık, 28. dönem seçimleri için aday gösterilmedi. Sosyal medya hesabını da kapatan Aziz Aydınlık’ın CHP’nin kentteki çalışmalarına katkı sunduğu görülmüyor.

MHP’nin Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz yine partisinden yeni dönem için aday gösterildi. MHP’nin Şanlıurfa’daki ilk sıra adayı Özyavuz, seçim çalışmalarını kentin farklı bölgelerinde yürütüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER