© Urfa Tek Haber 2023

YENİŞEHİR KAMPÜSÜNDE DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ AÇILDI!

Şanlıurfa’da bulunan Yenişehir Kampüsünde yer alan Diş Hekimliği Fakültesi’nin açılışı, düzenlenen törenle yapıldı.

 

 

 

Şanlıurfa’da Harran Üniversitesi Yenişehir Kampüsü’nde yapılan Diş Hekimliği Fakültesi’nin açılışı, saat 14.00’te yapılan törenle gerçekleşti. Düzenlenen açılış törenine Harran Üniversitesi Rektörü Mehmet Sabri Çelik, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Faruk Bayuk ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı İzzet Yavuz, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

 

‘HASTANE BİNAMIZ ESKİ BİR BİNAYDI’

Yapılan açılış töreninde konuşan Harran Üniversitesi Rektörü Sabri Çelik, 8 milyon liralık yatırımla fakülteyi modern bir hale getirdiklerini ifade ederken, “Bu göreve geldiğimde ilk hayalim şehrimizde Harran Üniversitesi’nin bir yıldız gibi parlaması lazımdı. Şehirdeki kampüslerin hepsini Osmanbey Kampüsüne taşıyabilir miyiz diye bir hayalim oldu. 4-5 ay üzerine çalışma yaptık fakat gördüm ki kaybediyoruz onun için geri çekilmeye başladık. Birçok arazimizi kaybetmeye başladık bu hayalimizi maalesef gerçekleştiremedik. Dolayısıyla ikinci hayalimiz başladı. Bu üniversitede bir sağlık Diş Hekimliği Fakültesi’ni 40 dönümlük Yenişehir Kampüsü’nde daha gelişmiş imkanlarla donatabilir miyiz? Eski rektörlük binamız bu işe yeterli değildi. Dolayısıyla 2 yıl önce bu hayalimizi gerçekleştirmek için sıkı bir şekilde başladık. Dolayısıyla 2 yıl önce başladığımız bu serüvende hastane binamız eski bir binaydı, tamamen bir tamirata ihtiyacı vardı. Yaklaşık 8 milyon liralık bir masrafla burayı şu anda gördüğünüz modern hale dönüştürdük.” cümlelerini kullandı.

Yapılan açılış töreninin ardından Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi’nde Çelik, Bayuk, Vali Ayhan ve beraberindekiler hastaneyi gezerek incelemelerde bulundu. (HABER MERKEZİ)

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER