© Urfa Tek Haber 2023

Yine Şanlıurfa, yine toplu oy skandalı!

Akçakale’de bir okulda toplu oy kullanımını engellemek isteyen avukat ve sandık görevlilerinin darp edildiği öne sürüldü. Konuya ilişkin Akçakale Kaymakamlığı’ndan bir açıklama geldi.

Şanlıurfa toplu oy kullanımıyla yine sosyal medyada gündem oldu.

Avukat Ronayi Paydaş, görevli olduğu Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde yer alan Yazlıca Mahallesinde toplu oy kullanımını engellemek istediklerinde sandık görevlileri ile birlikte tehdit ve şiddete maruz kaldıklarını iddia etti.

Paydaş, “Görevli olduğumuz bölgelerden Akçakale Yazlıca kırsal mahallesindeyiz. Burda toplu oy kullanımını engellerken hem biz hem de sandık görevlilerimiz saldırıya uğradık, tehdit ve hakaretlere maruz kaldık. Şu an can güvenliğimiz olmadığı için, suç duyurusu ve şikayet için köyden ayrıldık.” İfadelerine yer verdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Akçakale Kaymakamlığı, “Sosyal medyada da paylaşılan söz konusu olaya kolluk kuvvetlerimiz gerekli müdahalede bulunmuştur” dedi.

Kaymakamlığın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

İlçemiz Yazlıca Mahallesi seçim çevresinde vatandaşlarla gözlemci sıfatıyla bölgede bulunan kişiler arasında ufak çaplı bir tartışma yaşanmıştır. Sosyal medyada da paylaşılan söz konusu olaya kolluk kuvvetlerimiz gerekli müdahalede bulunmuştur. Mahallemizde oy verme işlemi sorunsuz bir şekilde devam etmektedir”.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER