© Urfa Tek Haber 2023

YRP İL BAŞKANI YAVUZ BELİRLENEN PAMUK FİYATLARINI ELEŞTİRDİ

YRP Şanlıurfa İl Başkanlığı, Eyyübiye ilçesinde Yardımcı Mahallesinde mahalle temsilciliği açtı. Açılışta konuşan partinin MKYK üyesi Şanlıurfa İl Başkanı İsmail Yavuz, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin Şanlıurfa ziyaretini eleştirerek “Bakan parti şovuna mı geldi?” dedi.

 

 

 

Yeniden Refah Partisi (YRP) Şanlıurfa İl Başkanlığı, Eyyübiye ilçesinde Yardımcı Mahallesinde mahalle temsilciliği açtı. Açılışa partinin MKYK üyesi Şanlıurfa İl Başkanı İsmail Yavuz, Yardımcı Mahalle Temsilcisi Hasan Ataş ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

İsmail Yavuz, açılışta toplanan kalabalığa hitap etti. Bölge çiftçisinin en büyük geçim kaynaklarından olan pamukta belirlenen fiyatı beklenilen seviyede olmadığını vurgulayan Yavuz, çiftinin artan maliyetlerine dikkati çekti. “Çiftçimizin ekmiş olduğu pamuk kâr ettirmiyor, aksine zarar ettiriyor” diyen Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Geçen yıla oranla gübre, ilaç, mazot, toplanmasına gelen yüzde yüz maliyeti maalesef kâr haddi bırakmamıştır. Bölge çiftçimiz büyük zorluk yaşamaktadır, bu konunun bir an önce çözüme kavuşturulması elzemdir. Yardımcı Mahallemizde yapmış olduğumuz esnaf gezimizde altyapıların uzun süredir bakım görmediğini gördük. Son dönemde Şanlıurfa'ya gelen tarım ve orman başkanı sayın Vahit Kirişçi beye soruyoruz; sayın bakanım Şanlıurfa'nın bu kadar sorunu birikmiş iken tarım alanında çiftçimiz artık ürün ekemez hale gelmiş iken siz Şanlıurfa'ya gelerek hangi derde derman oldunuz, hangi yaraya merhem oldunuz merak ediyorum. Bir bakan olarak sorunların çözümü için uğraşmanız gerekirken Şanlıurfa'ya gelişinizi parti şovuna dönüştürmeniz çiftçimizi büyük bir hüsrana uğratmıştır. Buradan pamuğun baş şehrinden sesleniyoruz, bölge çiftçimizin hakkını yemeyin, gereken desteği verin.” İsmail Yavuz, çiftçinin yüzünün Yeniden Refah Partisi ile güleceğini sözlerine ekledi. (HABER MERKEZİ)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER