Türkiye'de hastanelere tıbbi cihaz ve malzeme tedarikinde yaşanan kriz sebebiyle Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu bazı kentlerde sağlık hizmetinde aksamalar yaşandığı biliniyor. Şanlıurfa’da tıbbi malzeme eksikliği nedeniyle yapılamayan hatta yarım kalan ameliyatlara bir yenisi daha eklendi. Diyabet hastası olan 71 yaşındaki Ali Çaşıl, ayağındaki rahatsızlık nedeniyle Harran Üniversitesi Hastanesine başvurdu. Yapılan tetkiklerde ayağındaki damarın tıkalı olduğunu tespit edilen Çaşıl’ın anjiyo olması gerektiğine karar verildi. Ali Çaşıl’ın 17 Şubat’ta hastaneye yatışı yapıldı. Ancak Çaşıl bir türlü ameliyata alınmadı. Doktorların ‘yarın ameliyata alınacaksınız’ sözleriyle günlerce hastanede beklemek zorunda kalan yaşlı adam, sonunda pazartesi ameliyata alındı. Ancak ameliyatı bu kez stent eksikliğinden dolayı yarım kaldı. Koluna kelepçe benzeri bir şey takılarak odaya alınan Çaçıl’ın talihsizlikler peşini yine bırakmadı. Çaçıl, kolundaki kelepçenin gevşemesiyle ciddi bir kan kaybı yaşadı. Hastane personelinin sorumsuzluğuna malzeme eksikliğinin ne zaman giderileceğinin de belli olmamasıyla çileden çıkan Çaçıl’ın ailesi, babalarını hastaneden çıkararak Gaziantep’e özel bir hastaneye götürdü.
‘AMELİYATI TAM YAPAMADIK, MALZEME EKSİK’
Hastane yönetiminden şikayet eden Mehmet Mirdeslioğlu, babalarının yaşadığını Ajans Urfa’ya şöyle anlattı: “Urfa’da özel hastanelerde bir sonuç alamadıktan sonra Harran Üniversitesi Hastanesine götürdük. Şeker ayağına vurmuş, ayakta damar tıkanmış, bu nedenle anjiyo olması gerektiğini söylediler. 17 Şubat’ta yatış verdiler. Ancak ne hikmetse bir türlü ameliyata alınamadı. Her gün ‘yarın olacak’ dediler ama bir türlü ameliyata alınmadı. En sonunda çiledim çıktım, cuma günüydü, gittim ‘siz bizimle dalga mı geçiyorsunuz’ dedim. Araya hafta sonu girdiği için pazartesi yapacaklarını söylediler. Pazartesi günü bu kez gerçekten aldılar anjiyoya. Babamı yaklaşık 1,5 saat sonra ameliyattan çıkardılar. ‘Ameliyatı tam yapmadık, malzeme eksik’ dediler. Böyle bir şey olabilir mi? Nasıl malzeme eksik olabilir? Siz bilmiyor musunuz ameliyata almadan önce malzeme eksik olup olmadığını?” Ameliyat sonrası koluna takılan kelepçenin gevşemesiyle yaşadığı kan kaybından dolayı babasının ciddi bir tehlike atlattığını vurgulayan Mirdeslioğlu, “Kanı durdurmamız çok zor oldu. Allah korusun, çok daha kötü bir durum yaşanabilirdi” dedi.
“BABAM SAĞLAM GİRDİ HASTA ÇIKTI”
Mirdeslioğlu, malzeme eksikliğinden dolayı şikayette bulunmak için aradığı Sağlık Bakanlığı’nın da üniversite hastanesinin kendilerine ait olmadığını söylemekle yetindiğini anlattı. Hastanede kaldıkları 15 günün sürekli serum, pansuman, kan ve şeker tahlili yapılarak geçtiğini ifade eden Mirdeslioğlu, “Hemşireler, doktorlar her gün yalan söylediler. 15 gün içinde perişan olduk. Bir günlük işi 15 günde bitiremediler. Her gün bizi yalanlarla avuttular. Sonunda ameliyata aldılar ama ameliyatı da yarım bıraktılar. Babam sağlam girdi, hasta çıktı. Dün babamızı çıkardık. Antep’e özel bir hastaneye götürdük” dedi.
Yorum Yazın