ŞUTSO Şanlıurfa AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Erol Yüncü’nün organizasyonuyla Brüksel’den yapılan canlı yayınların takip edildiği etkinlikte, AB ve Gençlik politikaları üzerine çalışan öğrenciler ve davetliler Brüksel’deki uzmanları ve komisyon üyeleriyle interaktif görüşme fırsatı buldu.
Gerçekleştirilen konferansta konuşmacılar; dijitalleşme, girişimcilik, küresel iklim değişikliği, AB Komşu ülke gençlerinin temel talepleri, savaş ve kriz durumlarında gençlerin tutumu, yaşanan toplumsal olaylara gençlerin verdiği reaksiyonlar, Avrupa’daki gençlerin istihdam planı gibi konu başlıklarını ele aldı.
Etkinliğin ikinci bölümün olan moderatörlüğünü Avrupa İklim Paktı Elçisi Ahmet Doğan’ın yaptığı oturumda ise “Nasıl Bir Dayanıklılık Oluşturabiliriz? Dayanıklılık Nasıl Geliştirilebilir?” sorularının yanıtı arandı.
Gençlerin, COVID19 salgınının da etkisiyle ciddi derecede zorluklarla karşılaştığı belirtildi. Şanlıurfa’da ve Türkiye’de gençlerin kırılganlık yaşadığı sorunların başında işsizlik, ekonomik yetersizlik, enerji krizi, özgürlükler, salgın, eğitim ve iklim krizi olduğu katılımcılar tarafından ifade edildi.
Sosyal medyanın etkisiyle dünyanın başka yerinde kendi yaşıtlarının yaşamı ile kendi yaşam şartlarını karşılaştıran gençleri, umutsuzluğa sürüklediği ve karamsar bir hayat sürmeye devam ettiğinin de aktarıldığı konferansta; bu tarz toplumsal sorunların yasa yapıcılar ve yetkili merciler tarafından dikkate alınması gerektiği vurgulandı. (HABER MERKEZİ)
Yorum Yazın