Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki deprem Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 11 ilde büyük bir yıkıma, hasara ve can kaybına neden oldu.
Depremin etkili olduğu Şanlıurfa’da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğünce binalarda yapılan ilk hasar tespit verilerine göre, kentte 30 binden fazla binada yaklaşık 200 bin bağımsız birimde hasar tespit edildi. Yıkıcı deprem evlerin yanı sıra okullarda da büyük hasara yol açtı.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesinde aralarında Şanlıurfa’nın da bulunduğu 4 ilde 1 Mart itibarıyla eğitim öğretime başlayacaklarını dün açıklamıştı. Bakan Özer, sağlam raporu olmayan hiçbir binada eğitim öğretimi başlatmayacaklarını da söyledi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü birimlerince Şanlıurfa’nın merkez ilçeleri Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü’deki okullarda yapılan çalışmalar tamamlandı. Merkezdeki okullarda yapılan incelemelerde 21 okulda hasar tespit edildi. Dolayısıyla bu okullarda 1 Mart’ta eğitim öğretime başlanmayacak.
Milli Eğitim Bakanlığı bu okullar için ödenek gönderdi. Okulların onarımına kısa sürede başlanacak.
Bu okullardaki kayıtlı öğrencilerin hangi okullarda eğitimlerine devam edeceği daha sonra netlik kazanacak.
Bu 3 ilçenin kırsal kesimlerinde yer alan okullardaki hasar tespit çalışmaları da tamamlanmak üzere.
GÖNÜLLÜ GELMEK İSTEYEN ÖĞRETMENLERİN BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR
Millî Eğitim Bakanlığınca, OHAL çerçevesinde deprem bölgesine yapılacak geçici görevlendirme başvuruları 16 Şubat’ta başlamıştı.
Görevlendirme talepleri, MEBBİS başvuru modülü üzerinden alınıyor. Geçici görevlendirme başvuruları, personelin görev yaptığı valilikçe değerlendirilerek uygun görülenler modül üzerinden onaylanacak. Bu şekilde Urfa’ya da çok sayıda gönüllü öğretmenin gelmesi bekleniyor.
Yorum Yazın